Fellendülőben a floridai ingatlanpiac

A neves befektetési szakemberek ugyan már legalább egy éve emlegetik, hogy Florida újra az ingatlanbefektetők kedvelt célpontja lesz, de ez most már statisztikai adatok alapján is látszik bekövetkezni.

florida_kep

Egy nemrégiben publikált ingatlanár-index kimutatta, hogy a floridai ingatlanok árainak a növekedése jelenleg olyan szintű, amilyet 2006 óta nem lehetett tapasztalni a térségben. Érdekesség, hogy pontosan azokban a városokban a legnagyobb az értéknövekedés, amelyeket a válság leginkább negatívan érintett. Felmerülhet a kérdés, hogy vajon meddig tart ez az áremelkedés? Erre talán a legjobb választ az adja, ha megnézzük a 2006-os árakat és összehasonlítjuk a jelenlegi árakkal. Az árindex szerint a jelenlegi árak még mindig 30 %-kal a 2006-os árak alatt vannak, emellett a kereslet sem tűnik lankadónak, így várható még a további áremelkedés.

Miért is olyan vonzó hely Florida?

Aki nem járt ott még személyesen az nem is tudhatja. Florida természeti adottságai a világon egyedülállóak, így a turistáknak is egyik kedvenc célpontjának számít (2011-ben 80millió turista látogatott Floridába). Évente 350 napon süt a nap, amelyet összeadva a tengerpart vonzásával remek turistacsalogatót kapunk. A Disneyland közelsége pedig a kisgyermekes családok körében teszi kedveltté a régiót.

A fentieket összegezve az ingatlanbefektetők egyrészt számolhatnak a floridai ingatlan árának az emelkedésével is, de bekalkulálhatják azt is, hogy az ingatlant minden nehézség nélkül bérbe fogják tudni adni akár egész évben.

Forrás: floridaiingatlanok.hu