A klíma megfelelő karbantartása

klíma Klíma

Senki sem szeretne rossz szagú, egészségre ártalmas levegővel teli helyiségben órákat eltölteni. Éppen ezért nagyon fontos a klíma rendszeres tisztítása és karbantartása, amivel megelőzhetőek a baktériumok és gombák okozta megbetegedések, valamint a berendezés idő előtti meghibásodása is. A vírusok és a baktériumok elszaporodásának akár légúti megbetegedések is lehetnek a következményei.

Ennek korlátozására megjelent már egy speciális bevonat a légszűrőkön és a hőcserélőkön egyes klíma típusoknál, márkáknál. A teljes körű védelemhez azonban sok esetben ez sem elegendő, mert muszáj odafigyeljünk a részletekre, amelyekkel a megfelelő tisztaságot biztosíthatjuk.

Erre a célra kifejlesztettek egy tisztító és fertőtlenítő spray-t, amit kikapcsolt állapotban kell a hőcserélőre fújni, majd várni 15-20 percet, hogy a hatását kifejthesse. Ezután vissza lehet kapcsolni, járatni kicsit a klímát. A belső egység szűrőit is szappanos vízzel kell mosni, alaposan megszárítani, majd visszahelyezni. A klíma rendszeres ellenőrzése és kitakarítása a hosszú távú működés és a jó levegő záloga.