Édes álom

matracTestünk számára a harmonikus pihenés kiemelkedő fontossággal bír. A jó alvás meghatározza közérzetünket, így közvetlenül kihat munkatevékenységünkre, családi életünkre, mindennapjainkra. Azonban mindannyian mások vagyunk; szokásaink és igényeink eltérnek egymástól. Egy igényes ágy a lakás díszévé válhat, eleganciát, stílust sugároz. A megfelelő matrac azonban a pihenésünket, s evvel együtt egészségünket is szolgálja.

Három jellemzően ismert fajtája a matracoknak a latex, a bonell és a zsákrugós matrac, melyek közül a latex a leghagyományosabb. Kiváló tulajdonságokkal bír, mivel természetes anyagból, a kaucsukfa nedvéből nyerik ki. Praktikussága többrétű; téli-nyári oldallal rendelkezik, amit a gyapjú, illetve pamut bevonat segítségével érnek el. Ennek köszönhetően élettartama is kiváló, hiszen a rendszeres forgatásnak köszönhetően rendkívül tartós.

A bonell rugós matracok összefüggő, egymással összekapcsolt rúgótestet alkotnak, míg a zsákrugók épp a „függetlenségük” miatt kedveltek másoknál. Mindegyik sajátos előnyökkel bír, s ennek megfelelően találhatjuk meg saját igényeinkhez a legmegfelelőbb választást az édes álom eléréséhez.