Sebgyógyítást segíti az orbáncfű olaj

Orbáncfű virág

Az orbáncfű, noha hazánkban nem terem tömegesen, mégis az egyik legismertebb gyógynövény. Széleskörűen felhasználható, teája és a belőle készült orbáncfű olaj is kedvelt.

A tea legismertebb hatása, hogy oldja a depressziót, az olaj pedig nagyon hatékonyan gyógyítja az égési sebeket, de minden egyéb, akár nyílt sebet is. Kíméletes hatását sokan használják székrekedés esetén is, mivel fokozatosan oldja meg a problémát.

Az orbáncfű olaj sikeresen alkalmazható izomfájdalmak esetében is, valamint a kellemetlen isiász során is készíthető belőle pakolás. Ezt lehetőleg melegen kell a fájdalmas részre tenni. Mivel a gyógynövények sokkal kíméletesebben hatnak a gyógyszereknél, ezért elképzelhető, hogy hatásuk nem lesz azonnali.

De az is biztos, hogy az orbáncfű olaj mellékhatásai sem jelentkeznek. Arra még oda kell figyelni, hogy a tea használata mellett nem ajánlott napra menni, mert a bőr érzékeny a használat ideje alatt a napsugárra. Gyomorteák keverékében is gyakran felhasználják a növény virágait.