Hogyan válasszunk napernyőt?

Közeleg a nyár, nekünk pedig el kell döntenünk, hova menekülünk a forróság, a fülledt szobai levegő és a kánikula elől. Csodálatos hűs terek biztosít a napernyő, amely a kertünk, udvarunk vagy a teraszunk valódi dísze lehet.
Ám mielőtt kiválasztanánk és megvásárolnánk az első napernyőt, ami az utunkba kerül, érdemes néhány szakmai tanácsot megfogadni. Elsődleges szempontként említhetjük a napernyő szélállóságát, ami legfőképpen a szeles, vízparti nyaralók esetében lehet fontos. Egy városi kert esetében, ahol szélárnyékot biztosítanak és épületek és a fák, ennek a szempontnak kisebb a jelentősége. A jobb szélállóságról azok a napernyők esetében beszélhetünk, melyek több, hosszabb vászon feszítő karral rendelkeznek a napernyő felületi mérethez viszonyítva.
A rögzítés is igen fontos szempont a biztonságos használat érdekében. Amennyiben nem szeretnénk elmozgatni a napernyőt, abban az esetben tökéletes megoldás a fix rögzítés, ami tulajdonképpen egy betonozható csőhüvely segítségével történik.
Említést érdemel még a napernyők téli tárolása, illetve megóvása. Mivel sok esetben nincs lehetőségünk a napernyők zárt helyiségben elhelyezni, így a védőzsákok jelenthetnek eredményes megoldást.