Zsibbadt végtagokkal ébredsz reggel? A megoldás a memory matrac!

A testrészeid elzsibbadásának alvás közben általában az az oka, hogy kemény fekhelyed elszorítja a vérkeringésed, ezzel tehát egyből megcáfoltuk azt a vélekedést, hogy kőkemény matrac a legjobb.

Persze minden mítosznak van alapja, itt annyi a valóság, hogy a matracnak nem szabad nagyon puhának lennie, mert görbül a gerincoszlop, hanem megfelelő tartást, alátámasztást kell biztosítania a testnek, egyenes helyzetben tartva a gerincet.

Mivel nyújt többet a memory matrac?

A memória habos ágymatrac is egy masszív, sűrű habrétegre épül, melyet hideg habnak neveznek.

Az előbb említett alátámasztást ez a habréteg teszi lehetővé. Erre azonban tesznek egy úgynevezett memória habot, melynek sűrűsége, és ezáltal tartóssága még nagyobb, illetve egy különleges tulajdonsággal rendelkezik, súlyra és hőre lágyul.

Így ha ráfekszel, elkezd puhulni alattad ez a hab, de ne ijedj meg, nem süppedsz teljesen bele, ugyanis ez ideális esetben csak olyan 4-6 cm, megfelelő arra, hogy felvegye a tested formáját, az alatta lévő hideg hab pedig megfog, és megtámasztja tested.

A memory matrac tehát tested kontúrjainak követésével, egész felületen tehermentesíti azt, így nyomáspontok létrejötte nélkül pihenhetsz, és a vérkeringésed működése is megfelelő lesz.