A hővédő fólia modern technológiája

Hővédő fólia

Mindnyájan ismerjük azt az érzést, amikor a strand parkolójában lévő autónkba hirtelen behuppanunk, és akkora benne a hőség, hogy tojást lehetne sütni a műszerfalon. A hővédő fólia használatával elkerülhetőek ezek az esetek. Indulás előtt sokan percekig járatják a motort és a klímát, hogy az utastér végre elviselhető hőmérsékletűre hűljön le.

A bőrüléses autók különösen fel szoktak melegedni a Napon, és szinte már megégetik az ember bőrét. A hővédő fólia viszont visszaveri a Nap sugarait és a hő egy jelenetős mennyiségét.

Ezért akkor sem lesz elviselhetetlenül meleg az autóban, ha az több órán keresztül a tűző Napon parkol. Nemcsak a meleg ellen véd, mivel köztudott, hogy ezek a sugarak nemcsak melegítenek, de roncsolják is a műanyag szerkezetét. Idővel kifakíthatják a műanyag részeket, amik nem fognak túl esztétikusan mutatni.

A hővédő fólia modern technológiájának köszönhetően azonban rendkívül hasznos. Egy ilyen egyszerű találmány fokozza a komfortérzetet, ráadásul csökkenti az autó fogyasztását és nem is kerül sokba.