Egy pénzügyi tanácsadó röviden összefoglalja neked a különböző befektetések lényegét

Grantis
Grantis

Gyakran és sok emberben felvetődik a kérdés, hogy manapság mi volna a legjobb befektetés? Ezt a kérdést legprecízebben egy szakértő tudja megválaszolni, olyan pénzügyi tanácsadó, aki megmutatja, hogyan tudnánk védekezni hatásosan az inflációval szemben, aki segít megkeresni azt a jövedelmező invesztíciót, amivel eredményesen építhetjük a vagyonunkat. Érdemes ránézned a Grantis rövid videóira is. Ezekből sok mindent megtudhatsz, például a babakötvényről, a nyugdíj-megtakarításokról, de még azt is, miként lehet 1 millió Ft-ból 30 milliós nyugdíj-kiegészítésed.

Információt kaphatsz arról, hogyan működik és mennyire jövedelmező az egészségpénztári befizetés. Persze az, hogy milyen módon fekteted be legjobban a pénzedet a 2023-as évben, több tényezőtől is függ. Elsőként attól, hogy mennyi pénzt tudsz mellőzni és mennyi időre, milyen összegű vésztartalékod van, mekkora a hiteltartozásod, kell-e gyermekek tandíját fizetned és így tovább. Ugyanakkor az is lényeges, hogy mekkora kockázatot vagy hajlandó eltűrni.

Amennyiben a befektetett tőke bizonyos hányada elpárologna, akkor hajlamos lennél-e azonnal eladni a részvényeidet? Mert ebben az esetben veszteséget realizálhatsz, ezért a szakember nem ajánlaná neked a tőzsdézést. Tulajdonképpen nem létezik olyan, hogy legjobb befektetés, azonban egy pénzügyi tanácsadó segítségével mindenki megtalálja azt, amelyik a legjobban illik hozzá. Befektetési döntés előtt meghatározó szempont a hozamigény.

Kiváló befektetési lehetőség az állampapír, a részvény, a vállalati kötvény, az ETF, a befektetési alap, a megtakarításos életbiztosítás, a TBSZ számla, a nyugdíj-előtakarékosság, a gyermekcélú megtakarítások stb. A teljes listát megtalálhatod a grantis.hu weboldalon. Ugyancsak ezen a weblapon keresztül tudsz bejelentkezni egy naprakész pénzügyi szakértőhöz, aki pontosan felméri az igényeidet és céljaidat, majd pedig összehasonlítja a számodra elérhető megoldásokat. Ráadásul ez rövid időn belül lezajlik, tehát nem kell sokat várnod arra, hogy beszélhess a szakemberrel.