Linképítés, az előkelő helyért

Linképítés
Linképítés, az előkelő helyezésért

A linképítés az a területe a keresőoptimalizálásnak, amit, ha akarjuk, ha nem egy weboldal tulajdonos sem kerülhet el. Egy frissen üzembe helyezett weboldal, ha nincs linképítéssel megtámogatva, hónapok, nem túlzás, talán évek telhetnek el, mire valaki önmagától rátalál. S még több idő, mire folyamatos látogatottsága lesz.

A látogatók szerzésére, láthatjuk, csak ez az egyetlen megoldás, a linképítés létezik. Márpedig a látogatottság egy weboldal életben maradását jelentheti, és ezen túl, mivel manapság már minden weboldal kereskedelmi céllal jön létre, egyben bevételi forrás is. A gondolatot továbbfolytatva pedig így minden látogató, potenciális vásárló is egyben. Ebből pedig egy webáruháznak, egy szolgáltatást nyújtó weboldalnak minél több kell.

A linképítés ebből a szempontból nagyon jó, és hasznos dolog, ugyanakkor ezt sem szabad túlzásba vinni. A linképítési szabályokat mindenképp be kell tartani, ahhoz, hogy weboldalunk úgy kerüljön a Google természetes találati listájának élére, hogy közben véletlenül se kövessünk el olyan hibákat, amellyel akár weboldalunkat vissza is minősíthetik. Magyarul hátrasorolják egy jóval előnytelenebb találati helyre, vagy rosszabb esetben le is tilthatják. Innen felhozni pedig többszörös munkába kerülhet, mint hiba és kapkodás nélkül tudatosan, megtervezetten linket építeni.

A linképítés során fontos odafigyelni a kulcsszavakra is, minden esetben releváns kulcsszavakkal kell dolgozni. Kiválasztásakor figyelni kell arra, hogy minden esetben tükrözze weboldalunk, szolgáltatásunk tartalmát.

Bárki, aki úgy érzi nincs elég tapasztalata, vagy türelme a keresők algoritmusainak követésére, ismeretére, a folyamatos önképzésre, sokkal előnyösebb, ha szakembert bíz meg linképítéssel.

Egyrészt sokkal hatékonyabb, és eredményesebb a linképítés, másrészt nem kell azon aggódnia, hogy valami hibát követ el, amivel olykor több kárt csinálhat, mint hasznot. Szakemberrel csak látogatókat nyerhet a linképítésből, ezen túl pedig folyamatos bevételt.