Tetris – a nagy kedvenc

Ismered a Tetris játékot? Hát persze, hogy ismered! A Tetris modernebb és érdekesebb változata mellett számos más játék is megtalálható a www.zuhatagjatekok.org weboldalon. Játékaink nem csak tökéletes kikapcsolódásnak bizonyulnak. Ugyanis amellett, hogy kikapcsolnak, elősegítik a megfigyelő képesség fejlődését is. Teszteld reakció időd játszva. Sőt, ezek a játékok segíthetnek is, hogy fejleszd reflexeid.

A sok szórakoztató zuhatag és más fajta játék nem kelt agresszivitást a gyerekekben sem. Ezért ezek a játékok akkor is kitűnőek, ha szeretnéd, hogy kisgyermeked elkezdjen ismerkedni a számítógépek világával. Színes és érdekes formaviláguknak köszönhetően lekötik a gyerekek figyelmét. A zuhatag játékok esetében mindegyik működési alapelve ugyanaz, azonos színű vagy formájú tárgyakat kell úgy egymás mellé rakosgatni, hogy azok egymást érintve eltűnhessenek. Egyszerűek és nagyszerűek. Úgy fejleszthetjük különböző képességeinket, hogy nem is figyelünk azokra.

 

Egy-egy játék képes akár órákra is lekötni a figyelmünket, és ha már egy eredményt elértünk, akkor a küzdőszellem mindenképpen arra bíztat, hogy minél nagyobb eredményt érjünk el. Megelőzve ezzel saját, egykori teljesítményünket is. Nincs szükség ellenfélre, az idő és a logika tökéletesen pótolják az ellenfél személyét. Ugyanis nagyon jó logikus gondolkozás szükséges viszont mindennek bele kell férnie egy időkeretbe, amit a játék szab meg. A zuhatag játékok többsége alig pár perces menetekre van osztva. Így munka vagy tanulás közbeni apró szünetekben is jó szórakozás lehet. Ezek a játékok nem csak a kisgyerekeknek előnyösek, hanem azoknak a korosabb felnőtteknek is akik szeretnék agytekervényeiket – a napi keresztrejtvényen kívül – valami mással is megmozgatni.

 

http://zuhatagjatekok.org/