Hogyan legyen hosszú életű az e-cigi akkumulátorja?

cigii
Elektromos cigaretta

Mivel nagyon sokan használnak e-cigit, és mindenhová magukkal viszik, az akkumulátor sok tényezőnek van kitéve, és természetesen gyengülhet az élettartama is. Sokan szeretnék tudni, hogy miként tehetnék hosszabb életűvé az akkumulátort akkor is, ha éjjel-nappal hordozgatják és sokat használják. Egy újonnan feltöltött aksi 150-300 slukkot bír, de idővel ez gyengülhet. Szerencsére azonban van néhány dolog, amivel hozzásegítheted az aksid ahhoz, hogy tovább tartson és ne gyengüljön.

 

Töltés: Tudtad, hogy nem ajánlatos megvárni, amíg az aksi teljesen lemerül? Ha teljesen lemerül és utána töltődik fel újra, akkor nagy valószínűséggel szépen lassan károsodni fog az akkumulátorod. Ezen kívül azért is ajánlatosabb akkor feltölteni, amikor még van egy kis energia az aksiban, mert olyankor gyorsabban töltődik fel, mintha a nulláról kezdenéd.

Az e-cigi folyamatos és rendszeres használatra van tervezve. Ha te azonban szeretnél spórolni az akkumulátorral és úgy döntesz, hogy nem használod egy ideig, akkor mindenképp biztosítsd, hogy legalább félig fel legyen töltve az akkumulátor, mielőtt pihenni hagyod, mert ha kevesebb az energia, akkor sokkal hamarabb lemerül az aksi.

Tárolás: bár az akkumulátor látszólag egy aprócska tartozéka az e-ciginek, mégis nagyon fontos, hogy a megfelelő környezetben tároljuk. Szobahőmérsékleten és száraz helyen tartandó, továbbá vigyázzunk arra, hogy ne érje túl erős napsugár, mivel ez az aksi gyengülését idézi elő.

Tisztán tartás: ha nem tisztítjuk rendszeresen és alaposan az elektromos cigit, akkor a porok és különböző zavaró tényezők csökkenthetik a cigink teljesítményét. Egy egyszerű vattapamaccsal és egy kis kék szesszel tökéletesen megoldható a tisztán tartás kérdése.

Ha ezeket a szempontokat betartod, és egy kicsit odafigyelsz az e-cigarettád akkumulátorára, akkor biztos lehetsz abban, hogy hosszú ideig élvezheted a különböző aromákat.