Az Yggdrasil fontossága a vikingeknél

Yggdrasil
Yggdrasil

A viking korból sok érdekesség maradt fent és persze temérdek tévhit is. Miközben a szarvval rendelkező sisakok hamisnak bizonyultak, addig a temetkezési szokásaik és az Yggdrasil hiedelem a valóságban is jelen volt. Miközben a vikingekről beszélünk, nem lehet csak arra gondolni, hogy harcosok voltak, akik portyáztak és rabszolgákat ejtettek.

Ez persze igaz, azonban mélyebbre kell ásnunk, hogy megismerjük a szokásaikat. Annak ellenére, hogy a hideg övezetben éltek, fontosnak tartották a tisztálkodást. Ők az a nép, akik biztosan rendszeresen fürödtek és a hajukat, a szakállukat is tisztították.

Bár ennek oka, hogy lúgos szappannal szőkítették magukat, azonban így elkerülték a tetveket is. A vikingek korában a nőknek nagyobb jogaik voltak, mint más népek körében, akár a válást is kérhettek. A hiedelem rendszerükben találunk néhány különlegességet. Az egyik istenük például síelve van ábrázolva. Az Yggdrasil is sokszor megjelenik, hiszen úgy hitték, hogy ez a különleges világfa tartja össze a kozmosz pontjait.