A gyerekfejlesztő libikóka

cápás libikóka

Jóval többféle játék van a piacon, mint amit el tudunk képzelni. Mondjuk találhatunk olyan műanyag hintázó elemeket is, melyeket úgy neveznek, hogy egyszemélyes libikóka.

Normál, kétszemélyes társaikkal ellentétben az egyszemélyes játékokat többnyire kisebb gyerekek, bölcsődések számára fejlesztették ki. Ezek az eszközök műanyagból készülnek, többnyire különféle állatokat mintáznak, mint a csiga, a csirke vagy az elefánt. Na de mégis mi miatt nevezhető a libikóka készségfejlesztő játéknak?

A libikókák, avagy mérleghinták azért számíttatnak a fejlesztő eszközök közé, mert segítenek a gyermek egyensúlyérzékének kifejlődésében. A legkisebbeknek ugyanis még elég bizonytalan a járásuk, nehezen tudnak lépkedni, megmaradni talpon. Sok gyakorlásba telik, mire egyszer hozzászoknak, hogy biztos két lábon megálláshoz, a járáshoz, egyáltalán az üléshez. Sokat kell segíteni nekik a gyakorlásban, ezért is jók az olyan eszközök, mint a libikóka, mert segíti a gyerekek mozgáskoordinációjának a fejlődésében.