Nyáron beválik az alumínium Golf 3 felni

Golf 3 felni
Golf 3 felni

Teljesen világos, hogy nyáron semmi akadálya annak, hogy a kocsira alufelni kerüljön. De mi a helyzet télen? A hidegebb hónapokban is beválik a Golf 3 felni alumínium változata? Senkinek sem kell mondani, hogy novembertől kezdődően, amikor igazán lehűl az idő és állandóan 7 Celsius-fok alatt van a hőmérséklet, veszélyesebbé válnak az utak.

Ekkor a nyári abroncsok kevésbé tapadnak, ezért a csere szükséges. De vajon az alumínium Golf 3 felni szettől is búcsút kell venni? Ekkor több lehetőség van. Az egyik, hogy a tulaj megtartja a jelenlegi felniket, és a téli gumikat erre teteti fel. Ez bizony nem egy olcsó mulatság.

Persze célszerűbb, ha két pár Golf 3 felni és gumi van, egy nyári és egy téli. Ez főleg akkor jó, ha az ember olyan helyen lakik, ahol markánsak az évszakváltások. De mit mondanak erről a szakértők? A hozzáértők java része egyetért abban, hogy téli gumikhoz sokkal jobb választás a lemez Golf 3 felni.

Ugyanis ez olcsóbb, mint az alufelni, illetve nem is annyira érzékeny a karcolásokra. A lemezfelni mellett szól az is, hogy nehezebb, ami azért jó, mert a gumi jobban kapaszkodik a hóba. Persze lehet, hogy a Volvo alufelni szebben mutat és esztétikusabb, de télen kiemelten fontos a biztonság.

Akinek nem nagyon nem tetszik, ahogy a lemezfelni kinéz, az dönthet egy pofás dísztárcsa mellett. De aki tényleg nem akar hallani az acélfelnikről, az sem kell aggódjon, hiszen van kiút. Vannak már olyan Volvo alufelni fajták, amiket direkt arra fejlesztettek ki, hogy ellenállók legyenek a só miatti rozsdásodással szemben, így biztosítva optimális élettartamot a kerékpántoknak.

Sőt, ezek már olyan alapanyagokkal rendelkeznek, amik az egész eszköz szerkezetét sokkal tartósabbá teszik, de Volvo alufelni időtálló jellege és tartóssága főként a lakkborítás vastagságától és minőségétől függ. Egy új szett, teljesen jó és ellenálló Volvo alufelni szett megvehető az Alu-Felni boltban.

Itt hatalmas előny, hogy az árak reálisak, illetve a rendelés után nem kell sokat várni a kiszállításra. A shopban mindenki megtalálhatja azt a szettet, ami tökéletesen passzol a járgányához.